Културното министерство благодари на полицията в Добрич
Културното министерство благодари на полицията в Добрич / netinfo
Благодарствено писмо от Министерство на културата е получил министърът на вътрешните работи Румен Петков, във връзка с професионалната работа на добричката полиция.

„Благодаря за бързата и професионална реакция на областна дирекция на полицията в Добрич, която предотврати измама, обект на която можеше да стане фолклорната група на с. Видно” – се казва в писмото.

В началото на февруари в добричката полиция е получен сигнал от Министерство на културата за проверка на случай за злоупотреба от името на министерството. Става дума за покана, написана на официална бланка на културното ведомство, с която 40 жени от фолклорната група на каварненското село Видно се канят на турне в Белгия и Холандия от името на несъществуващ център за изкуство и измислена фондация под шапката на министерството. Писмото е било адресирано до кметството в селото. Измамникът с инициали Д.К. от София настоявал всяка от жените да внесе по 250 лв вноска – гаранция за пътуването.

След незабавна проверка от служители на сектор „Икономическа полиция” е установен извършителят на злоупотребата. Материалите по случая са изпратени в районната прокуратура в Каварна с мнение за образуване на наказателно производство.