Крадци сключиха споразумение с прокуратурата
Крадци сключиха споразумение с прокуратурата / netinfo
Трима добричлии, обвинени в грабеж и кражба на обща стойност 947 лева получиха възможност да възстановят щетите и да сключат споразумение с Окръжна прокуратура – Добрич за прекратяване на наказателното производство срещу тях. Това реши Добричкият окръжен съд спрямо Недялко Атанасов, Светослав Вичев и Мариян Иванов.

Срещу тях е повдигнато обвинение, че през декември 1996 година в с. Дончево, община Добричка в съучастие чрез сила и заплашване са отнели от местния кантонер 12 овце, дрехи, лични вещи и 3 000 неденоминирани лева. Общата стойност на ограбеното имущество е 694 600 неденоминирани лева. Няколко дни по-късно след предварителен сговор помежду си тримата откраднали 11 пуйки, 7 патки и 40 пилета от жителка на с. Соколово, община Балчик на обща стойност 253 100 неденоминирани лева.

На предварителното производство тримата първоначално са се признали за виновни и са дали подробни, но противоречиви обяснения. След връщане на производството за допълнително разследване, те вече не признават вината си и отричат каквото и да е участие в престъпленията.

Атанасов, Вичев и Иванов са с основно образование, неженени и неработещи. Първите двама не са осъждани, но е известно, че контактуват с криминално проявени. През 2005 г. Добричкият окръжен съд е наложил на Иванов условна присъда 3 години „лишаване от свобода” за кражба, извършена през 2004 г.

Адвокатите им съобщиха пред съда днес, че тримата искат време, за да обезщетят потърпевшата от кражбата им жена и да сключат споразумение с прокуратурата. Те вече са заплатили имуществото, откраднато от кантонера.