Корман Исмаилов: Бившият губернатор на Добрич е задържан неправомерно
Корман Исмаилов: Бившият губернатор на Добрич е задържан неправомерно / Дарик Добрич
Корман Исмаилов: Бившият губернатор на Добрич е задържан неправомерно
26755
Корман Исмаилов: Бившият губернатор на Добрич е задържан неправомерно
  • Корман Исмаилов: Бившият губернатор на Добрич е задържан неправомерно

Бившият областен управител на Добрич д-р Ердинч Хаджиев и екс шефът на дирекция в областна управа Пламен Ганев са задържани неправомерно, смята народният представител от ДПС Корман Исмаилов. Той заяви това на пресконференция в Добрич. 

Припомняме, че Добричкият окръжен съд постанови спрямо двамата най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража". Те са обвинени в длъжностно престъпление. Предмет на престъплението са 7 имота с площ 32 декара край фара в Шабла, прехвърлени на земеделската кооперация в село Тюленово, а после продадени на посочени от Хаджиев и Ганев лица. Щетата за държавата възлиза на над 116 хил. лева. 

Корман Исмаилов коментира първата част от обвиненията, по която е направил собствено разследване. Той е получил информация от Централния депозитар, според която сделката със 7 имота не е финализирана, тъй като в  нареждането за плащане е липсвал печат на купувача - кооперацията в село Тюленово. По думите на Исмаилов ако такъв печат се постави, сделката и сега може да бъде финализирана.

Той отбеляза, че в Областна управа има правна и финансова дирекция, която е трябвало да направила запитване до Централния депозитар за хода на сделката.  

Тук аз не виждам умисъл и злоупотреба със служебно положение, а виждам неизвървени процедури от съответните експерти на двете страни по сделката и от всичко това се накърнява авторитетът и името на задържаните, посочи Исмаилов.

На мен ми отне два дни, за да достигна до същността на проблема и се изненадвам, защо компетентните органи, които са правили разследването не са задали правилните въпроси, каза още Исмаилов и попита дали в случая става въпрос за некомпетентност или за прибързано действие под някакъв натиск и политическо давление.  

Корман Исмаилов можете да чуете в прикачения файл.