Провериха спасителни постове
Провериха спасителни постове / vodno-spasiavane.com
Комисия, назначена от областния управител, извърши проверка на 6 водно-спасителни поста, които са на четири от неохраняемите плажове на територията на област Добрич, съобщиха от областната администрация. Председател на комисията е заместник-областният управител Красимир Николов.

На място са били проверени изпълнението на задълженията за обезпечаване с водно-спасителна дейност на неохраняеми плажове, сключен между Областния управител и Областен съвет на БЧК. Проверката е показала, че спасителните постове са оборудвани и водното спасяване е организирано в съответствие с Наредбата за водно-спасителна дейност и обезопасяването на водните площи, а изпълнителят – Областният съвет на БЧК Добрич, изпълнява добросъвестно задълженията си.

На 27 юли комисията раздаде на 16 морски плажа на територията на област Добрич предоставените от Министерството на туризма указателни табели. На табелите има информация за правата и задълженията на ползвателите и наемателите на плажните ивици, както и горещ телефон в Министерството на туризма за подаване на сигнали, свързани с нередности по плажовете.