Каварна
Каварна / Дарик Добрич
Международна туристическа борса „Ваканция/СПА Експо“ ще се проведе от 15 до 17 февруари в София под патронажа на Министерството на туризма и в партньорство със Столична община, Българската туристическа камара, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация/БХРА/, Българската асоциация на туристическите агенции /БАТА/, Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти/АБТТА/, Сдружение Туризъм и Софийски туристически район.

Над 40 български общини участват със самостоятелни щандове. Туристическият потенциал на Северното Черноморие ще бъде представен от Община Каварна. Община Каварна ще представи на борсата тази година туристическите забележителности на Северното Черноморие, събрани в изданията „Пъстрото лице на Добружа“ и „Пътеводител на Каварна“. На щанда на общината ще бъде представена и културната програма на Каварна, станала известна с разнообразните си фестивали.

Повече от 350 туристически компании от България и чужбина ще представят своите актуални оферти на посетителите на тазгодишното издание на „Ваканция/СПА Експо“. С национални щандове ще участват Министерството на туризма – България, традиционно Министерство на културата и туризма на Република Турция, Национална туристическа организация - Република Сърбия, Агенция за промоция и подкрепа на туризма на БЮР Македония, Туристически борд - Куба, Туристическо конгресно бюро –Загреб, Туроператори хотелиери и общини от Гърция, Италия, Испания, Великобритания, Полша, Индия, Русия. За първи път на български туристически пазар свои оферти ще представят туроператори от Грузия, Алжир, Малдиви, Албания и Гана. Регистрации са направили и представители на туристически фирми от Чехия, Румъния, Косово.
Профилът на изложителите включва туроператорски фирми и агенции, хотели, балнеолечебни курорти и СПА центрове, Национални туристически организации, асоциации и сдружения, софтуерни компании и фирми за хотелско оборудване.

Дискусионните форуми в рамките на съпътстващата програма тази година са насочени към новите тенденции в развитието на туристическия бизнес и влиянието на политическите и икономически предизвикателства в света.

Съгласно практиката на големите международни туристически форуми, първият ден от програмата на събитието е предназначен само за професионалисти. За широка публика изложението ще бъде отворено на 16 и 17 февруари 2017 г. В дните на борсата за гостите са предвидени разнообразни атракции и фолклорни програми, културни събития, дегустации и томболи.