/ / ThinkStock/Getty Images
Извънредна сесия, посветена на проблемите с водоподаването в Добрич, ще проведе днес от 9 часа Общинският съвет. Решението бе взето на последната редовна сесия на местния парламент по идея на съветниците от РБ Михаел Игнатов и Нивелин Радичков, както и на Мая Димитрова от БСП.

Предложението възникна по време на протестите за липсата на вода и срещите на жителите на квартал „Рилци“ с ръководството на ВиК-Добрич наскоро.
На сесията ще бъдат обсъдени проблемите с водоснабдяването, ВиК-авариите, общата вода по квартали.

Предлагат да се проведе извънредна общинска сесия по проблемите с водоснабдяването на Рилци

Очаква се да бъдат изслушани експерти от „В и К – Добрич“ АД, които да разяснят вече взетите мерки за разрешаване на проблемите с водата и бъдещите мерки, които ще се предприемат с конкретни срокове.

Психично болен поругал паметниците в турското гробище в Добрич

Дневният ред на сесията включва още една точка. Да бъдат подпомогнати финансово хората, изградили надгробни знаци на свои близки, които са засегнати от вандалската проява на 6 септември т.г. – това предлага кметът Йордан Йорданов на Общинския съвет. Общият брой на нарушените надгробни знаци е 30. Предлага се за ремонт на надгробен знак да се отпуснат до 40 лева, а за цялостна подмяна – до 200 лева. Сумата ще бъде осигурена от общинския Резерв за непредвидени и неотложни разходи.