Изследват безплатно пенсионерите в Добрич и Балчик за висок холестерол
Изследват безплатно пенсионерите в Добрич и Балчик за висок холестерол / sxc.hu

Доброто се оказва заразно. Онова „Предай нататък”, което помним от едноименния филм е не просто фраза, а изпълнено със съдържание послание, което -  невероятно, но факт – работи и по нашите ширини. В началото на април съобщихме за безплатните медицински прегледи, които организира в Добричка област хирургът и онколог д-р Илиян Братованов. Тогава той разказа пред Дарик, че се е вдъхновил за инициативата след призива на националния омбудсман Мая Манолова да подкрепим финансово нуждаещите се възрастни хора преди големия християнски празник Великден и да участваме в кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо”.

„Не мога да дам пари на пенсинеорите, но мога да им дам по един безплатен преглед. Правя това от сърце и с чиста съвест” – сподели пред Дарик д-р Братованов и обясни, че медицинските прегледи ще включват ехографии на щитовидна жлеза, коремни органи, на гърдите при жените и на простатната жлеза при мъжете.

Сега става ясно, че в подкрепа на д-р Братованов откликва  още един представител на медицинското съсловие – собственикът на медицински лаборатории „Рамус” д-р Росен Михайлов. Той предлага безплатни изследвания на холестерол за пенсионерите от Добрич и Балчик, където има разкрити манипулационни на лабораторията. Самите изследвания ще бъдат направени във филиалите на лабораторията във Варна. „Ще се радвам да подкрепим и други такива предложения не само за Добричка област, надявам се да има възможност за помощ от наша страна и на други места в страната” – заяви пред Дарик д-р Михайлов.

Графикът на предстоящите прегледи на хората от третата възраст в област Добрич можете да откриете публикуван в страницата на Добрич в сайта Дарик Нюз, както и в страницата на Дарик Добрич във Фейсбук.

Повече за инициативата на медицинска лаботаротия "Рамус" можете да научите от интервюто на Таня Топалова с д-р Росен Михайлов в предаването на Дарик Добрич утре, 21 април между 10.00 и 12.00 часа.