Измамница на лековерни пенсионери ще отговаря пред съда
Измамница на лековерни пенсионери ще отговаря пред съда / netinfo

48-годишната  Тошка Димитрова Тошкова ще застане пред съда, затова че се опитала да измами със 200 лв. възрастна жена от Добрич.

Това се случило през лятото на 2007 година. Измамницата пристигнала в дома на жената и се представила за търговски представител. Обяснила, че предлага захар и олио на значително по-ниски от пазарните цени. За килограм захар предлагала 80 стотинки, а за литър олио – по 1.20 лв. Споменала, че я изпраща снахата на възрастната жена, за да и даде 200 лева. Срещу тези пари обещала да достави евтината стока. Пострадалата платила парите без да получи обещаните продукти.  

След подаване на сигнал в полицията на възрастната жена били предоставени снимки на измамници, сред които тя разпознала Тошкова. 

48-годишната жена е безработна със средно образование, вече е осъждана за измама. Тя използвала един от много разпространените през последните години методи за измама, най- вече сред лековерните пенсионери, съобщиха от прокуратурата. Според наказателния кодекс за това й деяние се предвиждат от 1 до 8 години затвор.