Инициатива на Агенцията за закрила на детето стартира от Добрич
Инициатива на Агенцията за закрила на детето стартира от Добрич / nmd.bg

Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ започва инициатива, която има за цел да насочи общественото внимание към правата и проблемите на всички деца в страната, съобщават от институцията. Председателят на агенцията Офелия Кънева ще проведе поредица от срещи на регионално ниво, които започват на 25 октомври от Добрич.

Целта е да се запознаят местните органи по закрила, неправителствените организации и бизнеса с приоритетите за работата с деца през 2017 година, които предвиждат разгръщане към всички деца, участието на професионалните среди, утвърждаване на детското участие в обществения и политически живот не само на страната, но и в международен мащаб, и обединяване на усилията на ангажираните институции за създаване и прилагане на мерки, гарантиращи подходящата среда за развитие на младите хора.

Срещата в Добрич ще се проведе от 14.00 часа в зала „Европа“ на Областна администрация, като в нея ще се включат и участници от областите Силистра, Варна, Шумен и Търговище.

Поканени са представители на местната власт, на Регионалните управления на образованието, Регионалните дирекции „Социално подпомагане“, Регионалните здравни инспекции, Областните дирекции на МВР, неправителствени и бизнес организации с участие в социалната сфера, доставчици на социални услуги за деца, както и организации, развиващи форми на детско участие и детско самоуправление.

Срещата се организира по инициатива и със съдействието на областния управител Детелина Николова.

Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ е единственият специализиран орган на Министерския съвет за ръководство, координиране и контрол за осъществяване на държавната политика по дейности за закрила на детето в Република България.