/ iStock/Getty Images
В лечебното заведение има недостиг на 34 лекари и 77 медицински сестри - практически във всички отделения
"Инфекциозното отделение в болницата в Добрич преустанови дейността си, но няма да бъде закривано", съобщи на пресконференция изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Светозар Байчев.

Болницата в Сливен спира приема на пациенти с COVID-19

По думите му, след напускането на последния инфекционист в отделението има проявен интерес към заявените от болницата свободни позиции в Бюрото по труда, но не се знае дали ще се стигне до сключването на трудови договори.

"Пациенти с инфекциозни болести - извън евентуално заразени с новия коронавирус, ще бъдат пренасочвани към Инфекциозната болница във Варна", информира д-р Байчев. Изпълнителният директор добави, че, ако се установят нови заразени с коронавирусна инфекция в региона, в лечението им ще бъдат ангажирани лекари пулмолози от болницата.

Доктор от София стана първият доброволец във видинската болница по време на епидемията (ВИДЕО)

"По време на извънредното положение в Добричка област бяха установени 14 заразени с COVID-19 като седем от тях бяха излекувани в областната болница. В лечебното заведение има недостиг на 34 лекари и 77 медицински сестри - практически във всички отделения", добави д-р Байчев.

Той коментира,че средната брутна заплата в лечебното заведение е достигнала 1430 лева към края на април с ръст от над 25 на сто спрямо миналата година, но въпреки това медицински кадри трудно се намират. В болницата работят и специализират и лекари - граждани на Русия, Молдова, Нигерия, Судан и Ливан.
БТА