Има съмнения за укрити приходи в Тролейбусен транспорт
Има съмнения за укрити приходи в Тролейбусен транспорт / Дарик Добрич, архив
Има съмнения за укрити приходи в "Тролейбусен транспорт"
80054
Има съмнения за укрити приходи в "Тролейбусен транспорт"
  • Има съмнения за укрити приходи в "Тролейбусен транспорт"

Днешното заседание на Общинския съвет бе белязано от поредния рунд на размяна на обвинения от страна на съветника Атанас Атанасов към кмета Детелина Николова. На фокус е отново дейността на общинското дружество "Тролейбусен транспорт".

Атанасов е поискал от администрацията справка за получените приходи от предоставените стълбове и елементи от тролейбусната мрежа под наем и от такси за поставянето на рекламно-информационни елементи за 2014 г. и първите месеци на 2015 г. От общината вчера са му предоставили 10 страници справки за издадени разрешителни за поставяне на рекламни елементи и за ревизирани приходи по месеци от "Тролейбусен транспорт" - получени и предплатени.

Според Атанасов от общината отчитат приходи от наеми 4 357 лева месечно, а от дружеството - едва 2 560 лева. Освен това той попита защо приходите се водят в "Тролейбусен транспорт", като следва да са в общината, защото собствеността не е на дружеството. На това кметът категорично отговори, че приходите се привеждат на сметката на общината.

Съветникът каза още, че разполага с платежно от фирма - наемател на елементи от тролейбусната мрежа, за заплатени такси на стойност 840 лева, а такива средства не фигурират в справките, получени от общината. Кметът пожела да види платежното, защото всеки можел да има и повече платежни. "Нали не искате сега да си мерим... платежните", заяви Николова в залата, което породи бурен смях. Атанасов отвърна, че не говори неистини и следва да се завиши контрола върху "Тролейбусен транспорт", където "се случват странни неща", а председателят Ангел Табаков го призова да предостави документите, за да се уточни какво не е наред.