Хуманитарна гимназия с богата програма за патронния си празник
Хуманитарна гимназия с богата програма за патронния си празник / Дарик Добрич
Програмата за честване на патронния празник на СУ „Св.  св. Кирил и Методий“ започва от утре и ще продължи до 15 май, съобщават от учебното заведение. Тя се посвещава на 145-годишнината от създаването на първото класно училище в Добрич.

По традиция програмата за празниците на гимназията е изпълнена с много и любопитни събития.

Учениците от 1 до 4 клас ще се включат в празничните инициативи, наречени „За всеки по една добрина“. Те включват засаждане на цветя и дръвчета, рисунки на асфалт, почистване на райони, проекти и презентации, посветени на Светите братя, концерти и др. Благотворителният бал на училището е на 28 април.

Програмата включва още математическо състезание и турнири по волейбол, футбол, народна топка, шахмат.

Литературно четене „Ден на словото“ с представяне на лично творчество и на откъси от изучавани произведения ще се състои на 9 май с ученици от 7 до 11 клас.

На патронния празник на гимназията 11 май ученици ще поднесат цветя пред паметната плоча на първото в Добрич класно училище в двора на храм „Света Троица“. Празнично шествие до паметника на Светите братя Кирил и Методий и училищно тържество с кратка литературно-музикална програма, както и награждаване на ученици включва още програмата в празничния ден.
Хуманитарна гимназия ще изпрати абитуриентите си на 15 май.