Гимназисти отбелязаха 303 години от рождението на Ломоносов
Гимназисти отбелязаха 303 години от рождението на Ломоносов / dobrich.org

303 години от рождението на Михаил Василиевич Ломоносов и 74 години от създаването на Професионална гимназия по механотехника и електротехника „М. В. Ломоносов” – Добрич бяха отбелязани днес. Учениците се включиха в състезание „Достойни Ломоносовци”, което премина в няколко кръга. Отборите демонстрираха знания за живота, делото и научния принос на Ломоносов, цитираха мисли на руския енциклопедист.

Гимназистите участваха и в състезание за изработване на презентация на тема „Аз, Ломоносовец”. От представените 32 презентации на първо място бе класиран Мартин Илиянов Георгиев от 11А клас. Достойните Ломоносовци показаха, че са и достойни българи, като разпознаваха известни исторически и географски обекти от България. Учениците показаха технически умения, бърза логическа мисъл и сръчни ръце в решаването на професионални задачи с приложен характер. Отборите се състезаваха в подреждането на пъзел с портрета на Ломоносов. Отборен победител стана 10А клас, специалност „Компютърна техника и технологии”.

Ломоносовите дни продължават.  Седмицата на цветовете ще бъде закрита на 21-ви, когато всички ученици, облечени в черно, ще кажат „Не на агресията”.