Германски вестник нарича Балчик “перлата на Балканите”
Германски вестник нарича Балчик “перлата на Балканите” / netinfo

Пресата в германския град Бобинген публикува материали по повод посещението на кмета на Балчик Николай Ангелов и участието на Белия Град в местното туристическо изложение.

В статии за представянето на община Балчик местен вестник описва Белия град като “перлата на Балканите”. "България е една от най-старите държави в Европа. Симпатичната и гостоприемна страна е наречена “Швейцария на Балканите”, пише изданието, като не пести суперлативи за страната ни.

В статията се описват възможностите за почивка в Балчик, близостта му с международни летища и живописното разположение на града между Белите скали и Черно море.

В друга статия се разказва за срещата между кмета на Балчик Николай Ангелов и неговия заместник Илиян Станоев с кмета на Бобинген Бернд Мюлер и участието на общината на туристическото изложение “Bo-Ga”, провело се от 25 до 27 април. Балчик се описва като предпочитана туристическа дестинация с около 50 000 легла за летовници. "Гръцките корени на Балчик датират от преди 2600 години", пише вестникът. На срещата Николай Ангелов е заявил, че за него е голяма чест да представи Балчик в Бобинген и че се надява на бъдещи приятелски връзки между двата града.

Бобинген се намира в Бавария и има 16,6 хиляди жители. В региона се намират най-големите голфигрища в Германия.