Еко лято стартира за поредна година в Младежкия център
Еко лято стартира за поредна година в Младежкия център / netinfo

За 17-та поредна година Младежки център – Добрич организира Програма „Еко лято“. Тя е насочена към деца над 9 годишна възраст. Заниманията са безплатни и ще приключат на 31 юли 2016 г., информират от Центъра. Интерес към Програмата вече са проявили над петдесет деца. Очакванията на домакините са след приключване на учебната година да се включат и средношколци като доброволци.

Сред предлаганите забавления са игри сред природата, велопоход, щафетни игри, пленери, посещения на басейн, кино, Център за защита на природата и животните, разучаване на народни танци, зумба, занимания по интереси в залите на Младежкия център.

Планирани са посещения на различни културни институции - библиотека, художествена галерия и музей, като основната идея е децата да се запознаят с професията на галериста, художника, реставратора, библиотекаря, археолога, архитекта. Участниците в Програмата ще посетят и различни фирми – за производство на хляб и хлебни изделия, кравеферма и мандра в близките села, за да опознаят спецификата на различните професии – популярни и не толкова познати за ранното професионално ориентиране.