Двама ученици от Добрич - на финал на кулинарно състезание
Двама ученици от Добрич - на финал на кулинарно състезание / netinfo
Двама ученици от Добрич са сред единадесетте финалисти в конкурса „Аз готвя най-добре“, организиран от Кулинарна академия HRC и българо-швейцарския проект ДОМИНО за дуално образование. Това са Елеонора Ангелова и Максим Емилов от Професионална гимназия по туризъм „П. К. Яворов” – Добрич.
 
Още седем ученици от гимназията имат шанс да отидат на финал след онлайн-гласуване в социалните мрежи, което ще определи 12-ия финалист. Гласуването е във Фейсбук и ЮТуб-каналите на ДОМИНО и академията до 25 май.
 
Гласуване в YouTube –канала на ДОМИНО
Гласуване във Фейсбук-страницата на ДОМИНО

кулинарно състезание ученици Добрич
netinfo

20 ученици от дуалните паралелки по ДОМИНО за готвачи в професионалните гимназии в Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник изпратиха интересни и оригинални видео клипове на тема „Вкусно, здравословно и красиво“. Жури в състав Петя Евтимова - ръководител на ДОМИНО, Деляна Монева - директор на HRC Академия, Виктор Светославов – шеф-инструктор в Академията и Илиан Илиев - преподавател по кулинарна фотография и дизайн, избра единадесетте финалисти.
 
Финалът е кулинарна надпревара на 1 юни в кухнята на HRC, където шеф-готвачи на Академията и ръководителят на ДОМИНО ще определят най-добрите трима в конкурса „Аз готвя най-добре“.
 
Наградата за победителя е стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC на стойност 2 000 евро. Отличените с второ и трето място ще имат възможност за обучение по програми на стойност 1000 и 500 евро. Наградите са предоставени от HRC Академия, едно от най-престижните кулинарни училища в България и в региона.

кулинарно състезание ученици Добрич
netinfo

Проектът ДОМИНО („Дуалнообразование за модерните изисквания и нужди на обществото") подпомага навлизането на дуалното образование в България. Изпълнява се с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. 1114 ученици в 32 училища в цялата страна се обучават по системата „учене чрез работа“ в общо осем професии, включително и заготвачи. 170 водещи български и чуждестранни фирми са партньори в проекта, осигурявайки на учениците практика за добиване на конкретни професионални умения и реална работа срещу заплащане.