/ Дарик Добрич
За поредните заловени дрогирани водачи съобщават от полицията.
 
На 28 декември, около 22:00 часа в Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с варненска регистрация. При проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,6 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество метамафетамин.

Шестима са в ареста за притежание на наркотици

С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявените И.И. (26 г.), Л.А. (24 г.), Д.А. (23 г.), и К.А. (24 г.), всички от Генерал Тошево. При извършената проверка на водача на автомобила И.И., тестът отчел положителен резултат за употребата на амфетамин и метаамфетамин.
 
На 29 декември, около 01:30 часа е получено съобщение за възникнала катастрофа с материални щети по пътя Тервел – с. Кочмар. При извършената проверка за употреба на алкохол на водача на автомобила, цифровата индикация е отчела наличието на 2,43 промила в издишания от него въздух.  С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 28-годишния П.Д. от с. Кочмар.
 
21-годишен шофьор блъсна жена на пешеходна пътека

На 29 декември, около 00:15 часа в Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ленд Роувър” с полска регистрация, управляван от 23-годишен добричлия  При проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,5 грама, реагиращо на полевия тест на  метаамфетамин.
 
По случаите са образувани бързи  полицейски  производства.