Димитрина Германова
Димитрина Германова / личен архив
Талантливата певица Димитрина Германова е номинирана за награда в проекта „Успелите деца на България“ на фондация „Димитър Бербатов“. Добричлии могат да подкрепят 12-годишната Дими тук.

Всяка година от 2008-ма досега талантливи българчета получават от фондацията отличия в категориите изкуства, науки и спорт. Димитрина е номинирана в област „изкуство“ и конкретна сфера поп пеене. Тя е ученичка в СУ“П.Р.Славейков“, а неин вокален педагог е Елена Карабельова. През миналата година Димитрина спечели две първи и две втори награди от престижни конкурси, както и наградата "Star Melody" - категория "Поп интернационал", на конкурса с международно участие за поп-музика за деца и юноши в Букурещ.

Димитрина е едно от 15-те деца, избрани от комисия и участвали в националната селекция на Конкурса за детска песен за Евровизия 2016 г. Класира се на второ място. Второ място зае и в конкурса в шоуто на Слави.

Участва в редица благотворителни концерти. Включена е в ежегодното издание "Дарования" на Община Добрич. Занимава се активно с шоу-танци, свири на пиано. През 2016 г. участва в Международен танцов конкурс "Vienna Dance Open 2016" във Виена. Печели две първи места - с формация и група.