Девет училища ще имат нови директори
Девет училища ще имат нови директори / netinfo

Девет училища в Добричка област ще имат нови директори, избрани с конкурс, съобщи шефът на РИО Петър Петров. Това са добричките основни училища „Никола Йонков Вапцаров” и „Стефан Караджа”, Спортното училище „Г.С.Раковски”, Хуманитарна гимназия и учебните заведения в селата Карапелит, Бенковски, Белгун, Кардам и Спасово. Нови ръководители ще имат и Общинските детски комплекси в Шабла и Тервел и Центърът за работа с деца в Ген.Тошево.

Писменият изпит от конкурса ще се проведе на 14 януари в голямата зала на община Добрич. Кандидатите за директорските постове са общо 53. Издържалите теста ще се явят през следващите три дни на събеседване.

Конкурсите се провеждат, тъй като тези учебни заведения се ръководят от временно изпълняващи длъжността директори. За две начални училища – тези в с. Плачи дол и в с.Септемврийци, изпит няма да се проведе, тъй като няма кандидати за поста, посочи Петров.

Най-много – 10, са подадените молби за директор на училище „Стефан Караджа”. Пълният списък на кандидатите може да се види на сайта на РИО http://riodobrich.ucoz.org