Снежана Стоянова
Снежана Стоянова / netinfo
Десетокласничката от Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ в Добрич Снежана Стоянова стана републиканска шампионка на Националната олимпиада по География и икономика, която се проведе през уикенда в Стара Загора. Снежана стана първа във възрастовата група 14-16 години. Неин преподавател е Станислав Полименов.

В най-престижната за България надпревара  участваха 89 класирани на областните кръгове ученици от цялата страна, 30 от тях бяха в групата на младата добричлийка.

Състезанието се проведе в три кръга. Първият бе писмен отговор на 30 въпроса за 60 минути,  вторият - мултимедиен тест с 20 въпроса за 20 минути и  третият и най-труден -  с участието на седемте най-добре представили се ученици - разработване на писмен текст по индивидуално зададен актуален казус за решаване на значим световен проблем.

Отборът по география на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ - трети в България

Снежана Тодорова Стоянова, определена и тази година от Педагогическия съвет на Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ за носител на годишната награда „Ивайло Петров“, стана безапелационен първенец на Националната олимпиада по География и икономика с общо 329,5 точки (от максимум 400 възможни), като завоювалият второ място има 10 точки по-малко от нея.

Отново, като миналата година, Снежана получи покана да се включи в националния отбор по География и икономика, за да представя България на предстоящ световен форум в Канада.