Депутатите от Добричко
Депутатите от Добричко / Дарик Добрич
Ясно е разпределението на мандатите в Парламента, обявиха от ЦИК. От област Добрич те са шест. Всички депутати от региона в 44-ото НС са мъже.
 
Народни депутати стават двама души от ПП ГЕРБ - Пламен Манушев и Живко Мартинов /първи и втори в листата/. И за двамата това е пореден мандат. Мартинов бе един от кандидат-депутатите, реализирали най-много преференции при вота.
 
Другата политическа сила, която ще има двама представители от Добричка област е Коалиция „БСП за България“. Това са Красимир Янков /водач на листата/ и Даниел Петков, който за първи път ще бъде народен представител. Досега Петков, който е син на дългогодишния кмет на община Добричка Петко Петков, бе общински съветник в Добрич. Той е кандидатът, реализирал най-много преференции от вота в региона.
 
По един депутат ще имат ДПС – водачът на листата д-р Хасан Адемов, който има дълга практика и редица мандати в Народното събрание; и „Обединени патриоти“, откъдето влиза водачът Йордан Йорданов – също досегашен общински съветник в Добрич.
 
На предсрочните парламентарни избори в Добричка област Коалиция „БСП за България“ получи 30.23% или 24 976 гласа от добруджанци. ПП ГЕРБ - 25.87% (21 374 гласа); „Обединени патриоти“ - 11.28% (9 323 гласа) и ДПС - 10.15% (8 390 гласа).

До последно не беше сигурно кой ще вземе шестият мандат от 8-и МИР Добрич – втори депутат от ГЕРБ или човек от "Воля" на Веселин Марешки, за която на вота са гласували 6 253-ма или 7.57% от избирателите.