ДБГ против увеличението на тока, искат осветяване на всички договори в енергетиката
ДБГ против увеличението на тока, искат осветяване на всички договори в енергетиката / Дарик Добрич

Движение България на гражданите не приема предложеното увеличение на цената на тока и настоява за изслушване на председателя на КЕВР за установяване на причините за предстоящото увеличение, съобщи в Добрич вицепремиерът и председател на партията Меглена Кунева. Позицията е част от решенията на Националния съвет на ДБГ, чието заседание се състоя в почивните дни в Добрич. От ДБГ настояват още за промени в закона за енергетиката с цел цялостно оповестяване на всички договори за изкупуване и доставка на електроенергия, както и за одит от Сметна палата на всички държавни предприятия и търговски дружества с над 50% държавно или общинско участие в сектор енергетика.

Националният съвет на партията декларира пълна подкрепа за внесения законопроект за борба с корупцията на вицепремиера Меглена Кунева и внесения от народния представител Настимир Ананиев и депутати от Реформаторския блок законопроект за изменение и допълнение на ЗДДС за вдигане прага за регистрация по ДДС.

Националният съвет на ДБГ утвърди постъпилите до момента кандидатури за кметове на 12 областни центрове и 90 общини и райони в България, като част от тях ще са вероятно номинации и на Реформаторския блок за предстоящите местни избори, съобщи съпредседателят на РБ Найден Зеленогорски.

Единни кандидати на РБ за кметове засега са утвърдени в Добрич – Йордан Йорданов, настоящ заместник-областен управител, и в Плевен - Георг Спартански, който е бил 3 мандата председател на Общинския съвет.

В Монтана и Кюстендил ДБГ ще подкрепи сега действащите кметове Златко Живков и Петър Паунов, а в Кърджали и вероятно и на други места е възможно партията да подкрепи кандидатите на ГЕРБ още на първия тур, за да бъде разбит бастиона на ДПС и БСП, информира още Зеленогорски.