ЦСКА на колене пред Добруджа 07, добричлии са на полуфинал
ЦСКА на колене пред Добруджа 07, добричлии са на полуфинал / Изида

Волейболистите на Добруджа 07 разгромиха ЦСКА с 3:0 (25:22, 25:17, 25:21) в среща от четвъртфиналите на турнира за Купата на България. Мачът се игра в препълнената зала Добротица, като гостите бяха подкрепяни от малка, но гласовита агитка от червени фенове.

Добричките волейболисти демонстрираха висок дух и колективна игра през целия мач, като надиграха съперника си с по-добра блокада и успешна защита.

Първият гейм започна равностойно, като добруджанци запазиха преднина от 2-3 точки до края на частта. Вторият гейм тръгна по същия начин, но след второто техническо прекъсване преднината на домакините набъбна значително и те приключиха с осем точки аванс. В третата част отборът на ЦСКА се мобилизира и поведе с 11:7, но Добруджа изравни и стигна до 16:12 на прекъсването. В края на гейма гостите наваксаха до 20:22. Бурно подкрепяни от близо 1500 зрители обаче добричлии стигнаха до чиста победа и се класираха за полуфиналите на турнира.

Останалите полуфиналисти са Монтана, Левски Бол и Марек Юнион-Ивкони.

Ето отзивите от срещата от пресцентъра на ВК"Добруджа 07":

„Двата отбора са равностойни. В първенството те са близко в класирането. Победихме в предишните два мача, които бяха много оспорвани. В тях както бихме, така и можеше да загубим. Честитим победата на домакините и им пожелаваме успех. Не ни е приятно, че загубихме, но това са фактите”, заяви треньорът на ЦСКА Александър Попов.

„Мачът бе труден, но в Добрич публиката ни дава крила и това ни помога да побеждаваме. Играем мач за мач и да бием, а каквото стане”, заяви един от най-добрите играчи на терена днес Калоян Канев.

„Очаквах да постигнем успех, но не и лесен. Знаем възможностите на ЦСКА, но този път ние показахме нашите. С течение на играта аз виждах, че този път победата е на наша страна. От тук нататък ни предстоят тренировки и много работа. Финалната четворка, на която имаме желанието да сме домакини, е следващият месец. Влизането във финалната четворка е едно много добро постижение и мисля, че самото достигане до тази фаза на надпреварата е една висока цел, която постигнаха момчетата. В първенството предстоят важни срещи. На нас са ни необходими точки. В средата, където сме ние има няколко отбора. Така, че всяка една точка, която е пропусната или спечелена, е от огромно значение. Мисля, че момчетата по време на този състезателен период успяха бързо да натрупат опит, да се обиграят и виждаме, че тяхната работа и труда, както техния, така и на треньорския екип вече дава резултат, и смятам, че ще успеем това, което е поставено като цел”, сподели клубният президент Веселин Велев.

„Никога не се играе лесно срещу ЦСКА. Успяхме да се затворим в моментите, в които ЦСКА ни застигаше и изравняваше играта. В никакъв случай мачът не беше лесен, беше много равностоен. Поздравявам състезателите на Добруджа и ЦСКА, както и феновете на двата отбора, които направиха атмосфера в залата невероятна. Направихме един добър мач, който зарадва феновете на волейбола в Добрич и всички спонсори, които ни подкрепят. Правим силни и по-слаби мачове. У дома показваме добри игри, а навън играем по-колебливо. Трябва да трупаме самочувствие и характер. Във важните моменти Калоян Канев пое лидерските функции в атака, а Чалъков отигра много важни ситуации”, заяви треньорът на Добруджа 07 Мирослав Живков.

ЦСКА на колене пред Добруджа 07, добричлии са на полуфинал
netinfo