Човек на Дарик е сред най-талантливите автори на филмова музика в света
Човек на Дарик е сред най-талантливите автори на филмова музика в света / Личен архив

Валентин Генов, бивш звукорежисьор от екипа на Дарик Добрич и настоящ директор на Частната гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев” в Добрич, е сред призьорите в Международния конкурс за филмова музика 2016 Indie Gathering Film Scoring Competition. Вальо Генов е отличен с второ място в престижния конкурс в надпревара със стотици музиканти от цял свят. Церемонията по награждаването, както и излъчване на наградените творби и филми, ще се състои в дните от 11 до 14 август в Хъдсън, Охайо, САЩ.

Участието в конкурса е било изцяло по електронен път, разказа пред Дарик Вальо Генов. Задачата пред всеки участник е била да създаде авторска музика по 2-минутно видео, което организаторите на състезанието изпращат. Международно жури, в чийто състав влизат режисьори, музиканти и актьори, е оценявало творческите продукти на автори от САЩ, Япония, Китай, и Европа.

Второто място за Вальо Генов  е невероятно признание за творческия му талант и заложби, в които ние от Дарик вярваме и подкрепяме безрезервно. Музикалните занимания на Вальо датират от крехка детска възраст. С композиране на филмова музика трупа опит едва от две години.

Сертификат, статуетка и музикален софтуер са сред наградите, с които ще бъдат премирани победителите в конкурса. Те ще получат и осигурено участие във филмови продукции.

Дарик честити наградата на Вальо Генов и му пожелава да си я вземе лично на американска земя, а след Охайо, да покори и Холивуд.