Четири проекта за публично обсъждане предлага община Добрич
Четири проекта за публично обсъждане предлага община Добрич / Дарик Добрич

Община Добрич обяви публично обсъждане за четири нови проекта.

Очакват се мненията на добричлии по Стратегията за развитие на социалните услуги в община град Добрич (2016 – 2020г.). Документът обхваща развитието на социалните услуги за период от 5 години. В него са очертани приоритетните направления, целите и дейностите, както и разкриването на конкретни социални услуги за всички възрасти и уязвими групи в Добрич. Срокът за представяне на становища е до 15 април на ел. адрес zsp.dobrichbg@gmail.com

За публично обсъждане се предлага и Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. С нея се уреждат отношенията, свързани с определянето и администрирането на местните такси и цени на предоставяни на физически и юридически лица услуги, реда и срока на тяхното събиране на територията на общината. Проектът за изменение и допълнение на наредбата е разработен от работна група, определена със заповед от 17 март от кмета Йордан Йорданов.

Търси се мнението на гражданите и за Наредбата за изменение и допълнение на Наредба за осигуряване на обществения ред, поддържането и опазването на общинската собственост и околната среда. Измененията в наредбата се отнасят основно до начина, по който се урежда изпълнението на строителни или ремонтни работи, свързани с разкопаване на терени общинска собственост - улични и тротоарни настилки, вътрешно-квартални пространства, площади, зелени площи и други. В досега действащата наредба извършването на дейността се осъществява в разрешителен режим.

Четвъртият проект, който също трябва да бъде обсъден, е Правилникът за организацията и реда за ползване на Общинските пазари. В него се уреждат обществени отношения, които са свързани с предмета и обхвата на дейността на общинските пазари на територията на общината, реда за ползване на обектите, видовете такси, правата и задълженията на Общинско предприятие „Общински пазари”, правата и задълженията на търговците и работното време и пропускателния режим на територията на общинските пазари в град Добрич.

Срокът за представяне на мнения и предложения за последните три проекта е 25 април.