Четири дами - с обща премиера на изложба и книга
Четири дами - с обща премиера на изложба и книга / Дарик Добрич

Художествено-поетична премиера ще се състои в Добрич от 18.00 ч. Художничката Велина Христова подрежда свои живописни произведения в мебелен салон "Тедива" - срещу Художествената галерия. Изложбата е под наслов "Цветове". По време на откриването ще бъде представена и стихосбирката "Съзвучие" с творби на Иглика Бъчварова, Павлина Колева и Соня Митова. Изданието е илюстрирано от Велина Христова.

Идеята за книгата е родена в сътрудничество с мексиканския художник Хосе Аная, разказаха за Дарик авторките. Той е бил възхитен от творби на Иглика Бъчварова и я е насърчил да ги издаде. Това е първото официално представяне пред публика на трите поетеси. Бъчварова е преподавател на английски език в СОУ "П.Р. Славейков" в Добрич. Другите дами, участващи в изданието, са нейната дъщеря Павлина Колева, която живее в столицата, завършила е "Компютърни науки", както и дъщерята на Велина Христова - Соня Митова, която учи в Пловдивския университет и се представя само с 3 стихотворения, но подготвя първата си самостоятелна книга.

По време на събитието, на публиката ще бъдат предложени и празнични картички с репродукции на Хосе Аная. Средствата, които се съберат от продажбата им, ще бъдат предадени на Сдружение "Майчина грижа", подпомагащо със стипендии талантливи деца. Книгата "Съзвучие" ще може да се намери в добричките книжарници след премиерата, потвърди Бъчварова.