/ netinfo
Туроператори, журналисти и блогъри от България, Румъния и Унгария, посетиха Зеления образователен център в Шабла, съобщиха от общината в морския град. Срещата бе осъществена по проекта „Екотуризъм по Дунав“, който представя възможности за туризъм и създаване на туристически маршрути.

Гостите се срещнаха с туроператори, хотелиери и ресторантьори от района на Шабла и Каварна. На форума имаше и представители на мрежата Enterprise Europe Network (EEN) Добрич.

С изложба на метални пластики, Зеленият образователен център в Шабла отпразнува 6 години от създаването си

Ръководителят на Зеления център Даниела Тодорова представи на гостите уникалните природни забележителности на шабленския регион, както и услугите, които центърът предлага. Татяна Гичева от EEN Добрич и екипа й запознаха присъстващите с дейността на мрежата в повече от 60 страни в Европа, Азия, Северна и Южна Америка.

EEN се занимава с намиране на бизнеспартньори, включително и по проекти в сферите на леката промишленост, туризма и културно-историческото наследство.

Румънци, българи и унгарци си размениха рекламни материали и се разделиха с надеждата, че е положено началото на нови трансгранични начинания в областта на туризма.