Шампионите Пенев и Перец
Шампионите Пенев и Перец / netinfo
Бриджори от Румъния и България си дадоха среща на първия бридж форум, който се организира в Каварна. Престижният турнир бе открит от кмета на морския град Нина Ставрева. Гост на събитието бе депутатът Красимир Янков.

бридж Каварна
netinfo

След изиграването на двете квалификационни и една финална сесии с убедително превъзходство шампионската титла и наградите за първо място спечели двойката на Варна  Димитър Пенев /роден в Каварна/ и Юри Перец. Вицешампион стана добричката двойка Драганка и Стефан Георгиеви, а третото място спечели друга рутинирана варненска двойка -Милко Славов и Иван Александров. Най силните румънски двойки участващи в състезанието -Виорика Младин - Валентин Думитру и Мариус  Джорджеску - Драгош Лесан, остнаха съответно на 7-о и 9-о място. Първо място във финал"Б" спечели двойката Адриан Конеа /Румъния /- Свилен Стойчев /Русе/.

бридж Каварна
Драганка и Стефан Георгиеви

Наградите на призьорите бяха връчени от началника на отдел "Спорт и младежки дейности" към Община Каварна Павел Станчев, който благодари на присъстващите бридж майстори от България и Румъния за проявеното уважение към първия по рода си международен бридж форум организиран в Каварна.

Организаторите от спортен клуб "Дама купа" благодариха от името на всички участници на домакините за перфектните условия за игра и наградите, предоставени им от тях, като и двете страни заявиха, че този престижен спортен празник няма да е последен и прекрасния морски град догодина ще стане отново център на бриджа на България и Румъния.