/ netinfo
В празничните дни Каварна ще стане център на българския и румънския спортен бридж. На 22 и 23 септември крайморският град  ще бъде домакин на първия международен двойков бридж турнир"Каварна 2018".

Главен организатор  на събитието, което ще събере над 80 майстори на бриджа е Община Каварна.Специални гости ще бъдат президентът  на Румънската бридж федерация Раду Градинариу и изпълнителният директор Мариус Джорджеску, както и ръководителите на бриджа в град Констанца.

Каварна се включва в кампанията „Аз вярвам и помагам с пластмасови капачки“

Всички участващи двойки ще се състезават в две предварителни квалификационни сесии, в които ще се определят участниците във финалите "А'' и "Б", където пък ще бъдат излъчени призьорите.
 
Престижният бридж форум ще бъде открит от кмета на Община Каварна Нина Ставрева и ще стартира на 22 септември от 13.00 часа в залите на хотелски комплекс "Каварна". Финалите ще се играят  в неделя, 23 септември, от 10.00 часа. Награждаването на първенците ще се състои в 14.00 часа.
 
По време на турнира ще бъдат наградени лично от президента на Румънската бридж федерация състезателите от представителния отбор на България, състезаващ се с името "Албена"- Драганка Георгиева,Стефан Георгиев /Добрич/, Калин Караиванов и Илко Попов /Варна/, спечелили преди 2 седмици открития отборен турнир на най-престижния бридж фестивал в Румъния -"Мамая 2018".
 
Домакините са осигурили безплатен вход за събитието и канят всички любители на спорта от областта и страната да се насладят на изявите на бридж майсторите от България и Румъния.