Балчик продава терени за завод за биогорива и за ваканционен комплекс
Балчик продава терени за завод за биогорива и за ваканционен комплекс / netinfo
Община Балчик продава терен за изграждане на универсален ваканционно-увеселителен комплекс. Обявен е конкурс за дружества, регистрирани по Търговския закон, като крайният срок за подаване на документите е 15 септември.

Размерът на обявения за продажба терен е 215 декара, като кметството иска за него не по-малко от 8 млн. 601 хил.лева.

Условието на общината към участниците в конкурса е в бъдещия комплекс да бъдат направени инвестиции за най-малко 200 милиона евро. Трябва да се разкрият и не по-малко от 700 работни места в сферата на туризма за жители на община Балчик.

Общината продава и три имота за изграждане на инсталация за предварителна подготовка на сурови растителни масла, предназначени за производство на биогорива от възобновяеми енергийни източници. За трите терена с обща площ 18,5 дка кметството е обявило цена не по-малка от 298 950 хил.лева.

До търга се допускат дружества, развиващи производствена дейност и вложили инвестиции на територията на община Балчик не по-малко от 30 000 000 лв. Фирмите трябва да имат поне 100 души персонал и да разкрият работни места за жители на общината. Срокът за подаване на документите е 15 септември.