Автогарата в Добрич има нова чакалня, ще ремонтират старата
Автогарата в Добрич има нова чакалня, ще ремонтират старата / Дарик Добрич

До няколо дни ще бъде завършено строителството на новата чакалня на добричката автогара. Тя е 3-4 пъти по-малка от старата сграда и досега не е била използвана за тази дейност, поясни за Дарик Валентин Василев - управител на фирмата "Пътнически превози" ЕООД.

В новото пространство, на 550 кв.м., са разположени 3 гишета за продажба на билети и информация, чакалня с дървени пейки, будка за вестници, медицински пункт и две стаи - за майки с деца и за отдих на шофьори. Има пространство за багаж, както и пълно разписание на движението на автобусите. Облагородява се и пространството около сградата, поставя се нова тротоарна настилка. Изпълнителят дава уверение, че до няколко дни всички дейности ще приключат.

Промяната се прави от повече от 2 години, разказа Василев. В този вид автограта посреща клиенти от 1 април. Средно 1 200 пътници отпътуват оттам дневно, допълни той, води се статистика само на заминаващите автобуси.

Относно старата сграда на автогарата, която функционира от 1975 година, Василев поясни, че предстои да й се направи ремонт. Преди това обаче тя ще бъде обследвана от специалисти, които ще дадат становище относно бъдещата й експлоатация. "Засега нямаме представа какво ще се прави с нея", каза Василев.