Лорета Бейтс
Лорета Бейтс / netinfo
От днес до 10-ти септември в Балчик ще се проведе петото издание на международния Зумба фестивал. Негов организатор е Стоян Стоянов от Добрич, ръководител на клуб Алегрия.

Тази вечер от 19 часа ще има зумба маратон на центъра пред общината в Белия град. Той е безплатен и всеки може да се включи. На сцената ще излязат лицензирани инструктори от България, Германия, Молдова, Украйна, Мексико, Куба и др. В програмата на фестивала са включени още демонстрации на различните видове зумба  - зумба сентао (наш партньор е столът), зумба тонинг (със специални тонинг стикове като маракаси), зумба голд (за хора със здравословни проблеми и по-напреднала възраст), аква зумба (парти във водата), стронг бай зумба (силова, интервална тренировка).

Пет години зумба в Добрич празнува клуб "Алегрия"

Най-важното събитие в програмата е специалният клас с Лорета Бейтс от САЩ. Тя е зумба обучаващ специалист, който работи с инструктори по цял свят. Била е част от международна хип-хоп формация, бели денс преподавател, сертифицирана е да води групови и фитнес тренировки от най-добрите асоциации в света. За пръв път ще бъде в България.

В натоварената си програма Лорета Бейтс успя да вмести и нашата страна. Миналата година гост на фестивал "Алегрия" бе Стийв Бууд – също един от най-добрите специалисти по зумба в света.