Албена посреща музея на кметъла и Джон Лоутън
Албена посреща музея на кметъла и Джон Лоутън / DarikNews.bg, архив

Музикалната колекция на кмета на Каварна Цонко Цонев ще бъде показана днес от 17 часа в х-л „Фламинго Гранд” в курорта Албена. В продължение на два месеца - юли и август, гостите в Албена ще има възможността да се докоснат до ценната колекция, която съдържа подаръци, получавани  през годините от гостуващите рок банди и изпълнители в крайморския град.

Част от експонатите е китарата, която рок гигантите Manowar са подарили през 2007 г. Тя е подписана от цялата група, което се случва изключително рядко. Един от подписите е на барабаниста Скот Каламбас, който почина преди две години.

Вторият експонат също е забележителен. Това е бас китарата на Глен Хюз, с която свири през 2009 г. в Каварна. Музикалният инструмент носи марката на Глен Хюз, която се продава в целия свят. Най-ценният и вероятно уникален не само за България подарък, който Цонев е получавал на сцената в Каварна, е златният албум Burn на Deep Purple – един от едва 50-те изработени екземпляра.

На откриването на изложбата ще присъстват Цонко Цонев, Наско от Б.Т.Р и легендарният Джон Лоутън. От 21:00 ч. е началото на първия голям концерт, който Албена ще подари на своите гости. На открита сцена до хотел Добруджа ще излязат Б.Т.Р. и John Lawton.