Сесия за водата в Добрич
Сесия за водата в Добрич / Дарик Добрич
45 километра или над 60% от водния цикъл на Добрич вече са приключени, заяви на сесията на Общинския съвет ръководителят на проекта инж. Живко Неделев.

Там, където са положени водопроводите има насипан чакъл. Започнали са асфалтовите работи, по около 10 улици дейностите са вече завършени. Ще започне и възстановяването на тротоарните настилки.

Следващата седмица започва възстановяването на асфалта по натоварени артерии – ул. „Димитър  Ковачев“, ул. Бойчо Огнянов“, „Никола Петков“ и ул. „Каменица“.

В своето изложение пред съветниците управителят на ВиК – Добрич инж. Тодор Гикински подчерта, че цената на водата в Добрич е запазена и не е увеличена. Според него цената е социално поносима. „Поне така си мисля, макар че някои няма да са съгласни с това. Мисля, че цената е нормална, като се имат предвид разходите на ВиК и особено тези за ел.енергия“, каза шефът на ВиК.

Отложиха за следващата сесия въпроса с финансирането на разрушените паметници в гробището

Той припомни, че за миналата година дружеството е било на печалба – нещо, което скоро не се е случвало, а тази година печалбата ще бъде още по-голяма. Гикински посочи също така, че доскоро имиджът на ВиК-Добрич е бил сринат, но постепенно това се променя и той го усеща при контактите си с различни институции и фирми.

„Фирмите по водния цикъл работят много професионално. Мисля, че дейностите по водния цикъл ще приключат преди официалните срокове" - посочи водният шеф. По думите му там, където водопроводите са подменени, снабдяването е нормализирано.

Гикински коментира и дупките, които остават по улиците след отстраняване на ВиК-аварии. Той заяви, че с общината е постигната договорка асфалтиращите фирми от водния цикъл да възстановяват и разкопаното при аварии.

Управителят на ВиК - Добрич смята, че след приключване на водния цикъл авариите драстично ще намалеят и разкопаване няма да е нужно.