Над 14 хиляди лева бяха събрани на благотворителния бал на ЕГ "Гео Милев"
Над 14 хиляди лева бяха събрани на благотворителния бал на ЕГ "Гео Милев" / Дарик Добрич
14 500 лева бяха събрани на благотворителния бал на ЕГ „Гео Милев“ в Добрич. Събитието, което се провежда за четвърта година, събра в ресторанта на х-л „България“ над 180 преподаватели, бивши възпитаници на учебното заведение, представители на институции и бизнеса.

Сред гостите бяха зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева, кметът на Добрич Йордан Йорданов, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев и др.

На традиционния благотворителен  търг бяха разиграни картини, томбола и една прекрасна торта. Сладкишът бе приготвен от Ерсан Фикрет – ученик в 11 „б“ клас на гимназията, чиито намерения са да се развива в областта на кулинарията.



Разпродадени бяха и около 300 билета от празничната томбола, а голямата печалба бе уикенд за двама в български курорт.

На специално обособен щанд се предлагаха книги с автори учители и ученици, както и мартенски и великденски украси. За доброто настроение на гостите на бала се погрижиха талантите на гимназията.

Събраните средства ще се използват за две каузи – за мебелиране на стаи в училището и за участия на талантливи ученици в олимпиади, състезания и други прояви.