Започват празничните прояви по повод 3 март
Започват празничните прояви по повод 3 март / netinfo
От днес започва празничната програма, организирана от Община Бургас, по повод 130 -та годишнина от Освобождението на България. В 19 ч. е празниченият концерт в зала “Проф. Иван Вульпе”.

На 1 март от 17.00 ч. в художествена галерия “Петко Задгорски” ще се състои заключителният етап от конкурса за детска рисунка на тема “130 години от Освобождението на България”.

На следващия ден ще се проведе традиционният ученически лекоатлетически крос “Освобождение”. Неговото начало е в 9.00 ч. при Казиното в Морската градина.

Честването на националния празник на 3 март ще започне в 10.30 ч. на площада пред Община Бургас, където ще се проведе ритуал за издигане на националното знаме на Република България. След това ще бъдат поднесени венци и цветя на паметната плоча на полк. Лермонтов, паметниците на български възрожденци и паметника на Руския Лазарет. От 18.00 ч. на площад “Тройката” ще започне празничен концерт с участието на представителна група на фолклорен оркестър “101 каба гайди”, ансамбъл “Странджа”, хор “Родна песен”.