/ Община Бургас
Плавателният съд е тип катамаран и ще обслужва целогодишно туристическите маршрути в Бургаския залив
С официална церемония по извършването на първи технологичен срез започна изграждането на новия общински туристически кораб, съобщиха от Общината. На събитието присъства зам.-кметът Весна Балтина.

Община Бургас

Плавателният съд е тип катамаран и ще обслужва целогодишно туристическите маршрути в Бургаския залив, превозвайки пасажери от Морска гара до остров Света Анастасия, лодкостоянката в "Крайморие", рибарските пристанища в "Сарафово" и Ченгене скеле, както и до близки крайбрежни населени места.

Повече от 360 хил. туристи са почивали досега в област Бургас

Освен туристически разходки, катамаранът ще дава възможност на борда му да се организират различни фирмени събития и празненства .Чрез осигуряването на новия кораб Община Бургас надгражда един от утвърдените си туристически продукти, какъвто е разходката с кораба "Света Анастасия" до едноименния остров.   

Община Бургас

Новият кораб на Община Бургас се изгражда по проект "Силата на водата". Подкрепа за повишаване потенциала на Община Бургас като конкурентноспособна туристическа дестинация."

Бургас кани гости на гастрономически туризъм

Неговата цел е повишаване на конкурентноспособността и утвърждаване на Бургас като предпочитана туристическа дестинация. Катамаранът ще е с дължина 20 метра и ширина близо 8 метра. Ще е оборудван с два двигателя, а капацитетът му ще позволява да превозва 100 пасажери.

Община Бургас

Оборудването на кораба включва още соларни панели, които да захранват осветлението и други консуматори на борда. Ще има бар за напитки и кетъринг, както и три санитарни възела, като единият ще е пригоден за хора с увреждания.

Община Бургас

Очаква се новият общински туристически кораб да бъде пуснат на вода следващото лято.