Снимки: Дарик Бургас
Снимки: Дарик Бургас
Милков младши – синът на бившия общински съветник и основател на „Първа частна милиция“ Найден Милков форсира мощен пистов след разпоредителното заседание по дело за палеж срещу него, което се гледа в бургаския окръжен съд.

Димитър Милков беше освободен от затвора съвсем скоро – на 21 юни, тази година и по всичко личи, че не губи време и отново е на подсъдимата скамейка. Фактът не пропусна да отбележи и съдия Катя Господинова с думите: „Сега пак се изправяш пред съда. Сигурно, за да не губиш тренинг?”.

Димитър Милков

Милков е обвинен за това, че принудил непълнолетно лице да опожари лек автомобил „Ауди А3“ пред блок в „Меден рудник“. Пламъците засегнали и паркирано в близост "Рено". Днес адвокатът на Милов – Пламен Найденов настоя, обвинителният акт да бъде върнат „на поправителен“. Според него, в диспозитива имало съществени пропуски, които пък не давали възможност на подсъдимия да разбере в какво точно е обвинен.

Съдът отхвърли искането на защитата, но тъй адвокатът на Милков заяви, че обжалва решението  пред въззивна инстанция, магистратите отсрочиха делото за септември. Димитър Милков е на свобода с мярка за неотклонение – подписка.