/ БГНЕС
Летовниците буйствали в бийч бар, наричали МВР-служителите: Кучки
10 000 лева обезщетение за поруганата чест на пагона поискаха двама служители от Районното управление на МВР в Поморие от руски туристи, подсъдими за дръзко хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта. Искът е предявен в хода на процеса срещу двамата руснаци - В.П. и А. Р. Те са обвинени за това, че през юли м.г. вандалствали в плажен бар в Поморие.

Мъж от Богданци заплаши полицай с нож и газов пистолет, нарече го „гяур

Летовниците нахлули с „летящ старт“ в заведението и строшили няколко чаши, после опустошили и маса, а за финал, щом персонала за заведението се обърнал към полицията за съдействие, чужденците нарекли българските МВР служители: „Кучки“.

Жена потроши патрулки и рани полицаи в Димитровград

Съпротивлявали се яростно при опита да бъдат закопчани с белезници и качени в патрулката, като действията им били съпроводени с порой от ругатни и вулгаризми. В съдебно заседание руснаците все пак се признаха за виновни, сключиха споразумение с прокуратурата и се договориха с полицаите.

Униформените склониха за обезщетение от... 1000 лв.- десет пъти по-малко от първоначалната претенция. Съдът бе по-твърд в позицията си и наложи налага условна присъда от 3 месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок за А.Р. и 6 месеца пробация за В.П.