/ iStock/Getty Images
Инвазивната кардиология на Университетската болница в Бургас вече работи, поемайки и спешни случаи от града и региона, съобщиха от пресслужбата на лечебното заведение.

Специалистите работят по денонощен график и осигуряват инвазивна помощ на пациенти с инфаркти и други сърдечно-съдови инциденти. Вече са поставени и първите стентове на сърце в историята на бургаската болница, регулярно се извършват и коронарографии.

Първите пациенти, получили помощ в ангиографската зала на болницата, са спешни и планови случаи, за които е била необходима инвазивна диагностика и стентиране, за да се осигури добра проходимост на съдовете на сърцето. 

Началник на Отделението по кардиология е д-р Светослав Гогов. Членове на екипа са 7 специалисти по кардиология и трима специализанти. Предстои да бъдат разкрити още бройки за млади лекари.

Под ръководството на д-р Иванета Йончева, специалист в сферата на кардиостимулацията, вече работи и кабинет за пациенти с пейсмейкъри, дефибрилатори и ресинсхронизиращи устройства, в който те могат да бъдат проследявани и настройвани.

Всички процедури са по пътеките на здравната каса, уточниха зот лечебното заведение. Пациентите могат да разчитат и на консултативен кабинет, чрез който се улеснява достъпът до специалистите кардиолози.
БТА