Туристическият бранш иска онлайн регистрация в хотелите
Туристическият бранш иска онлайн регистрация в хотелите / netinfo

„Онлайн регистрации да бъдат въведени в хотелите. По този начин ще се гарантира в максимална степен сигурността в туристическите ни комплекси. За това призова в ефира на „Дарик Югоизток" Георги Николчев, председател на Асоциацията на собствениците в туризма.

Идеята е посетителите в котелите да бъдат регистрирани по електронен път в обща база данни в софтуер, свързан директно с полицията. „По този начин данните ще бъдат предавани директно в МВР и службите ни ще разполагат с информация за рисковите групи хора - няма значение дали става дума за джебчия или терорист", подчерта Николчев.

И допълни: „В Америка и Русия базата данни е онлайн. Тук обаче нещата се случват по един доста остарял начин. Правят се списъци, те се слагат в един хартиен архив, държат се в чували...„

Идеята бе анонсирана още преди няколко години, но до момента не е реализирана.  „Не е до желанието на хотелиерите, но софтуерът трябва да бъде направен от МВР. Вътрешното министерство трябва да го осигури безплатно за всички, които имат база за отдаване", каза Николчев.