/ Снимка: Дарик-Бургас
54-годишният Кирил Атанасов стреля с газов пистолет срещу приятелката си, сега твърди, че няма спомен
„Нямам никакъв спомен, губят ми се дни и часове. Споменът ми е вече в болницата“ - това каза в съдебната зала 54-годишният Кирил Атанасов, който на 8 май простреля с газов пистолет бившата си приятелка Лили в супермаркет в Свети Влас, а след това насочи оръжието срещу себе си, произведе изстрел и оцеля с рана в главата.

Днес прокуратурата настоя той да бъде задържан под стража, като се мотивира с опасността той да се укрие или да извърши друго престъпление. Боеприпасите за газовия пистолет могат да доведат до смърт, ако са изстреляни от по-малко от метър. Цевта а пистолета е била почти до главата на жената, посочи държавното обвинение.

В крайна сметка Окръжният съд разпореди той да бъде задържан. Срещу него е повдигнато обвинение. За това престъпление законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

В Свети Влас: Мъж простреля бившата си изгора, после се гръмна в главата

„Наличието на постоянен и настоящ адрес на обвиняемия, данните за здравословното му състояние, както и данните за трудовата му ангажираност не са такива обстоятелства, които да изключват категорично опасността от извършване на престъпление или от укриване.

От изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че няма пречки спрямо Кирил Атанасов да се приложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ в следствения арест”, е становището на съда. То не е окончателно и може да бъде обжалвано пред апелативните магистрати.