полиция
полиция / Снимка: Дарик, архив
Нападението е извършено посред бял ден в супермаркет, камери запечатали кървавата баня
54-годишен мъж-главен механик в транспортна фирма простреля с газов пистолет бившата си изгора, а след това насочи оръжието към главата си, натисна отново спусъка и се гръмна. Кървавата баня се разигра към 15.00 часа днес в супермаркет на ул. „Русалка“ в Свети Влас, съобщи току-що Областната дирекция на МВР.

Пострадалата е 46-годишната продавачка в търговския обект.

На мястото са се отправили полициейски екипи и линейки. И двамата са откарани по спешност в УМБАЛ – Бургас.
Жената е контактна и в момента предстои извършване на хирургична интервенция. Пострадалият е Кирил Атанасов. Той е в тежко състояние, настанен е в отделение „Реанимация”, с опасност за живота.

Полицията извършва оглед на мястото.  Иззети са записи от охранителните видеокамери, разположени в супермаркета. Разпитани са и свидетели на инцидента. По случая са назначени множество експертизи. Образувано е досъдебно производство.

Данните до момента сочат, че любовна драма е в основата на нападението. Мъжът имал дълга връзка с приятелката си - Лили. Двамата обаче се разделили преди година, а той трудно преживявал края на отношенията им. Планирал покушението предварително. Снабдил се с газов пистолет и се отправил към магазина.