Стотици при министър Павлова за санирането
Стотици при министър Павлова за санирането / netinfo

Стотици бургазлии се включиха в информационната среща с министър Лиляна Павлова, на която бяха разяснени условията за кандидатстване за безплатно саниране.
Кметът Димитър Николов обяви, че от понеделник във всяка териториална дирекция ще има специалисти, подготвени да разясняват процедурите и да помагат при подготвянето на документацията.
"България е последната държава в Европейския съюз, където не е направено нищо за хората, които живеят в този тип жилища", заяви по време на срещата с бургазлии министър Лиляна Павлова.
Първото и най-важно условие за кандидатстване е да се учреди сдружение на собствениците на жилища, в което трябва да влязат 67 % от стопаните и да има минимум 36 апартамента в блока. След това се подават документи в общината. Първите, които го направят, ще могат да сключат договор и да разчитат, че ще влязат в списъка с блокове, които ще бъдат санирани.
При санирането няма да се подменят асансьорите в кооперациите, а само ще се следи дали съоръженията са енергийно ефективни, обясни министър Павлова.