/ Снимка: Лалка Димитрова
„Пребиваването на територията на Бургас не е основание да се предположи, че обвиняемите възнамеряват да спечелят доходи от нетрудова дейност, нито пък че искат да се укрият“ – С този аргумент днес Окръжната прокуратура поиска от съда да измени мярката за неотклонение на двама задържани по подозрение в автокражби. Радмил Георгиев по прякор Радо Шишарката и сочения за негов съучастник Мартин

Прокуратурата в Несебър задържа двама крадци на коли от Перник

Златарев бяха заловени от полицията миналата седмица при зрелищна акция на МВР в комплекс „Изгрев“ в Бургас. От полицията обявиха, че двамата са действали по цялото Южното Черноморие, като имало данни, че са откраднали и последен модел „Мазда MX3” от паркинг в Свети Влас.

Обвиняемите трябва да са с други мерки за неотклонение. Събраните по делото доказателства, разпити на свидетели и оглед на място не са достатъчни, за да подкрепят тезата, че именно те са извъшители на престъплението.

В Георгиев е намерен единствено ключ за автомобил, но това не е достатъчно, за да се приеме, че той е автор крабжата. Няма доказателства и за съучатието на Златарев. В кориците на делото няма нито едно пряко или косвено доказателство, че те са дошли тук, за да изкарват пари от престъпления“, посочиха от прокуратурата.

Държавното обвинение настоя двамата да бъдат пуснати от ареста и да им се определи по-лека мярка за неотклонение. Липсват доказателства, обяви съдия Даниел Марков и определи двамата да бъдат пуснати срещу подписка.