Д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас
Д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас / netinfo
Мерките ще са в сила до края на грипната епидемия
Плановите операции, свижданията в болниците, детските и женски консултации на територията на лечебните заведения в област Бургас ще бъдат спрени, до края на грипната епидемия.

Тя бе обявена днес. „Докога ще продължи, ще бъде решено в понеделник, но за да се постигне ефектът на противоепедимични мерки са необходими минимум десет дни”, каза директорът на РЗИ- Бургас д-р Георги Паздеров.
 
Бургаските ученици излизат в грипна ваканция

„В детските градини и ясли ще бъде въведен филтър и ще бъдат връщани тези, които са с висока температура, включително и преподавателите”, уточни той.

Средец: Грипна ваканция в четири училища

Д-р Паздеров, заедно с областния управител Вълчо Чолаков и директорът на регионалния инспекторат на образователното министерство Виолета Илиева участваха в заседанието на Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания.

Щабът обяви грипна епидемия за цялата област и препоръча на кметовете на общините да пуснат учениците във ваканция от днес следобед до понеделник 29-ти януари включително. Следващото заседание ще бъде в началото на следващата седмица.