.
. / netinfo
Собственици на атракциони в Бургаско търсят възможност за иницииране на законодателни промени, съобщава “Image Advertising”. Искането е за равнопоставеност с държавните и общинските такива. Темата е била обсъдена на кръгла маса в созополското село Равадинов.  

„Частните туристически атракциони развиват потенциала на регионите и създават работни места. Превърнали се сами по себе си в дестинации, те спомагат за икономическия растеж, но не получават адекватно отношение от държавата и общините“, смятат собственици на такива обекти в региона.
 
За привличането на нов вид туристи в региона частният бизнес има идеи и потенциал да ги осъществи, каза Стефан Шарлопов, председател на Българския съюз по балнеология и СПА. Председателят на Регионалната туристическа камара в Бургас Иван Иванов е подготвил и ще внесе в Министерството на туризма предложения за взаимодействието между държавните структури и частните атракциони, което заимства опита на стопанисване на замъците в Англия и Франция.
 
Към предложенията се присъедини председателят на SKAL Стенли Станков, а Радка Стаменова –член на изпълнителния комитет на БТПП направи конкретни препоръки, които биха могли да бъдат приложени веднага. Според нея на всички международни туристически изложения българските щандове са неатрактивни. В срещата се включиха и представители на Министерството на туризма, които заявиха готовност да съдействат за промяна на законови текстове.