„Шведска маса” обеща само благини и намаление на заплатите през 2015 година
„Шведска маса” обеща само благини и намаление на заплатите през 2015 година / колаж: Атанас Аргиров
„Шведска маса” обеща само благини и намаление на заплатите през 2015 година
77300
„Шведска маса” обеща само благини и намаление на заплатите през 2015 година
  • „Шведска маса” обеща само благини и намаление на заплатите през 2015 година

Тук някъде обикновено пишем малка хроника на изминалата седмица, но заради събитията в Париж, довели до жертви между колеги журналисти, ще сменим малко звученето и ще започнем така:

На двамата криещи се под качулки автоматчици, които застреляха 12 сатирици в Париж, в това число и двама мюсююлмани между тях, пожелаваме от сърце следното нещо:

В деня когато се пренесат в отвъдното, а този ден вероятно ще е скоро, там да ги чакат, както вярват те, по сто девственици. И нека девствениците са мустакати, грозни, пъпчиви, беззъби и ФРИГИДНИ, а освен това да вървят в комплект с по сто отвратително злобни тъщи и по сто мърморещи тъстове-скандалджии.

Да бъде!

Екипът на „Шведска маса”

Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон

И отпочна се първото предавене „Шведска маса” в месеца  първи на годината, в която еврофондовете отпушване чакаха.

Тогаз двете радиоизчадия Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон слова гнъсни и ужасни заредиха по обичай свой отвратен.

Първо двамата обещаха също да се борят срещу човешката глупост и мракобесието, но остана неясно как ще стане това, при условие  че точно тия типове са признати за невъзможно глупави.

В началото те обясниха на своите общо 13 слушатели, че в България враговете на свободата на словото не нападат медии, а ги изкупуват и ги превръщат в клоаки. Затова благодариха на съдбата, че никой не иска да купи тъпото им предаване и да рекламира в него.

И поради восокоинтелектуалния характер на шоуто радиоизпуснаха „Тибетска мантра” от личната колекция на ушу-майстора Стефан Колев. Дори предположиха, че песента е или сватбеният танц на г-н Колев или химнът на Световния конгрес на ларинголозите и хит номер едно в кабинетите по „Уши, нос и гърло”.

Бат Недко изпрати поздрави от мразовитото и ледено село Черноград, където бил кучи студ. Точно го караха да дефинира какво означава „кучи студ” и той прекъсна телефонния мост.

Последваха нови разсъждения по темата за свободата на словото и ново тибетско гърлено ръмжене.

Зададе се и прочутата рубрика „Колосални простотии”, следяща сесиите на бургаската стокова, фондова и зеленчукова борса.

Оказа се, че на пазара цените на табуретките са се сринали до 5 лева на парче, а Весо Максимовсон заплаши, че ще пусне в продажба своята лична табуретка, за да срине цените съвсем. Бяха обсъдени и цените на детективските услуги. Оказа се, че се предлага разкриване и доказване на изневяра, проследяване и заснемане на лица и намиране на вещи и хора, вероятно и изтриване на пети и гръб.

Максимовсон и Калудовсон дълго време разсъждаваха върху предложението за покупка на нов плюшен персийски сливенски килим, заради което развиха теорията, че преди около в 7-8 век арабите са правели опит да превземат Балкански полуостров, за да спрат производството на пиратските копия на персийски килими в Сливен, но тъй като хан Тервел разбил армията на халифа, килимарството се развило и процъфтяло в Града на стоте войводи.

По този повод беше радиоизпусната патриотичната музикална китка на уважавания съветски бард от времето на нафталина Муслим Магомаев.

Думата поиска и беше дадена на президента на  ПъФъКъ ВековенЪъъъъ. Човекът се оплака, че търсят нови футболисти за 11 позиции в отбора, ама ейййй богу нямало пари. След това с прискърбие сподели, че клубният стадион щял да остане кабриолет.

Незнайно защо позвъни слушател от село Соколово, за да похвали местната ракия. Човекът обеща да почерпи с вино и ракия водещите, а те охотно приеха.

В ракиената тема се включи и слушателят Ники. Той пожела на водещите да пият повече ракия и червено вино, щото са цесекари.

След това направо влезе с рогата в темата на предаването „Какво очаквате да ви се случи на вас и на държавата през 2015 година?” Той направи своята прогноза в стихове.:

„Внимание ало, задава се трибуквено бутало. Намазано с хаир крем за нощ и ден. Голямо ще е туй трибуквено бутало и няма да можем да кажем и ало”. Водещите изпаднаха в транс.

Борката се включи в ефир, за да обясни, че е минал през фазите „йолоденевист” и „яневист”, а сега бил „барекаджия”. Накрая обясни, че разлика между Йоло Денев и Костов нямало разлика.

Стефан Петров  първо изказа съболезнования на семействата на  жертвите в Париж. После обясни, че родните политици били първо шумкари, след това бармани и шофьори на трабантчета и накрая обяви, че очаква добри времена за себе си и за фирмата си.

След това припомни, че според хумориста Велко Верин „.България е една голяма яма с пълна думичката няма”.

Накрая Римлянина призова името на предаването „Шведска маса” да се произнасяло вече наобратно, тоест „Ас ам Аксдевш”, което на тибетски език, сдпоред него означавало „Аз съм луд”. Човекът обяви публично, че се готви за лудо секс лято, защото жена му избягала в София, където отворила шивашко ателие и той оставал немил-недраг с рускините на плажа и в Морската градина.

Така завърши предаването и на никой не му дремеше за края.