Румен Ангелов: Изборите с мутренските групировки у нас
Румен Ангелов: Изборите с мутренските групировки у нас / netinfo

Макар и частични тези избори излъчиха ясни сигнали за заплаха към националната сигурност – коментира депутатът от ССД Румен Ангелов.

Според него тенденцията за купуване на гласове вече е превърнала изборния процес и политиката в пазар. По този начин в политическия живот на страната директно навлизат силовите групировки , които оказват натиск върху избирателите и гонят личните си интереси.

Ангелов изразява опасенията си от това, че групировките получават заплащане, за да променят нагласите на избирателите, а поръчителите им са хора, занимаващи се с политика и взимащи пряко участие в политическия живот на страната.

Повтаря се сценарият от 90-те години на миналия век, когато подобни силови структури бяха въведени в икономическия сектор и това доведе до разпад на контрола на пазара и и управлението на икономиката.

Тогавашните групировки получиха силен старт и подкрепа от политици и участници в държавното управление.

В момента те бяха реанимирани и се превръщат в основен играч в политическия живот с нова работа, но със старите си лостове и методи на действие.

Политиците, които стоят зад тях и им дават тези поръчки, явно показват, че започват да се срастват с престъпния свят, което е сигнал за започване на унищожаване на държавността в България – смята Ангелов.