Първо в Бургас показват хитовата руска игра КВН
Първо в Бургас показват хитовата руска игра КВН / Burgasnews

Големият руски хит КВН избра Бургас за първото по рода си шоу в България. Забавната игра, в която повод за хумор обикновено са известните е най-популярната в Русия, където в нея участват повече от 10 хиляди отбора от страната.
КВН е обозначението на Клуба на веселите и находчивите и може да бъде гледан на 22 юли в Летния театър на Бургас и на 23-ти юли в Поморие. 
Това е първото гостуване на КВН у нас и поводът е голямата руска диаспора, която живее по нашето Черноморие.
Идеята е на Андрей Минин, който е шампион за 2008 година от висшата лига на КВН е при успешен концерт да запали и родната публика по играта, която вече има милиони фенове по света. Той е получил личното разрешение на автора на шоуто - Александър Масляков, да го представи в двата морски града. У нас идват 22-ма участници, които ще бъдат разделени на отбори, за да представят хумористичните номера. Сред тях е и Оля от Петегорск, която символизира Русия.
В шоуто, което под формата на игра и се излъчва успешно по руската телевизия, се пародират политици, артисти, известни личности. "Това е шоу за хора, които мислят свободно. Не знам дали този път ще правят шеги с Путин и Медведев", обясни Минин.
Самият той не знае кой ще бъде подложен на жестокия хумор в Бургас, защото шото всеки път е различно и нито една от шегите му не се повтаря повече от веднъж.
Минин обясни още, че в Русия, например е въпрос на чест да те пародират в това предаване. Филип Киркоров е бил член на журито и го е гледал от първия ред. Не само той обаче, а и много други известни политици и общественици.
КВН е насочено към руснаците, които живея постоянно у нас или прекарват летните си отпуски по нашето море.
Цените на билетите започват от 40 лева и стигат до 80 лв., в Русия обаче те били в пъти по-скъпи.